Honda NC750XD = gekocht

Hoewel ik in eerste instantie op zoek was naar een één of twee jaar oude, kwam ik er al vlot achter dat het prijsverschil met een overjarig doch splinternieuw model te verwaarlozen was, en dat je dan dus geniet van de zekerheid van volledige fabrieksgarantie, automatisch wordt geïnformeerd over eventuele modificaties en dat je hem zelf kan inrijden. Dit zou dan ook mijn eerste echt nieuwe motor worden, wat ook wel een bijzonder gevoel geeft.

De zoektocht is ineens een stuk eenvoudiger en de kandidaten zijn op één hand te tellen. Allemaal van modeljaar 2015 met nul kilometers op de teller, de enige onderlinge verschillen zijn prijs en kleur. Ik heb keus uit zwart, rood en wit en het wordt die laatste. De motor zelf is grotendeels al zwart en antraciet van kleur, dus dan vind ik de witte accenten juist heel erg mooi. De "mijne" staat bij MotoPort Rotterdam (in Schiedam) en neem contact met hen op. Kort voor onze vakantie nog even gebeld en de motor laten reserveren. Terug van vakantie moest ik even acclimatiseren, ondertussen de eerste aspirant-koper voor mijn Yamaha FJR1300 op bezoek gehad, diverse voedingskabels (met hulp van een expert van de FJR-Club) gedemonteerd voor latere montage op de Honda en een afspraak gemaakt om bij MotoPort alle zaken te regelen. Die afspraak was 24 juni, met de auto erheen, mooie grote zaak, de begane grond goed gevuld met motoren (ook E-bikes van Zero), de bovenverdieping met kleding en accessoires, maar eerst naar de koffiehoek, leuk ingericht in American 50's style. Met de goed smakende dubbele espresso eerst wat rondgekeken en na een kwartiertje bij de juiste man aan het bureau geëindigd. Prettig geholpen, alle vragen werden duidelijk beantwoord, de Yamaha inruilen of in consignatie verkopen is geen optie (belachelijk lage restwaarde), alle mogelijkheden besproken, alle gewenste accessoires doorgenomen en aangezien de uiteindelijke prijs naar mijn zin was, kon het koopcontract worden opgesteld.

En nu is het even wachten op het moment dat mijn lichaam sterk genoeg is, ik mezelf hierop kan vertrouwen en vooral veilig kan motorrijden. Ik gun mezelf een paar weken de tijd hiervoor gezien de stijgende lijn van mijn herstel, dus hopelijk medio juli dat ik weer de eerste meters mag maken. Ondertussen is de Yamaha voor een reële prijs verkocht aan kijker nummer twee dus daarmee ben ik ook blij, ongetwijfeld dat de nieuwe eigenaar met een brede glimlach veel veilige en comfortabele kilometers gaat maken. Natuurlijk heb ik al 1000 km aan routes klaarliggen, specifiek gericht op het inlopen van de Honda, dus veel afwisseling van wegen en snelheden, dwars door dorpjes en steden, nieuw asfalt en oude klinkers, alles om vlot bekend te worden met alle rijeigenschappen en het karakter van de Honda. Vandaag of morgen maar eens kijken of ik mijn bolle kop nog wel in m'n helm geperst krijg.

Wordt vervolgd...

Biltse Motorrijders Vereniging
RPO Webdesign (© 2011)
--- KvK 54971616 ---

Deze website maakt gebruik van cookies, zie hiervoor onze Privacyverklaring.